Design Files: Loungy Bathroom

I had the pleasure of working on a bathroom re-design for a church last month.  It was a relatively small space but the client wanted to work on changing the dimensions while also creating a nice relaxing environment.  The directive I received was to create a bathroom that was similar in feel to a Nordstrom’s bathroom.  These are the inspiration images the client provided:

The initial layout had two small bathrooms.  Before I came on to the project, the pastor and crew came up with this new layout.

I was to focus on the women’s bathroom so I made a few tweaks and came up with this floorplan instead:

Instead of having a door that led to two industrial looking stalls, we decided to remove a wall and create floor-to-ceiling dividers between the toilets.  This created a little more space in the entryway while also giving a more high-end look to the functional part of the space.  I then created a seating area across from the vanity to create a more “lounge feel” similar to the inspiration images.

For finishes, the budget was tight but we were able to find travertine tiles at a great deal.  We will use the travertine on the floors and up the walls with a decorative mosaic as a chair rail of sorts to break up some of the travertine.  Here is a rendering of the space:

The client didn’t love the turquoise color and we haven’t picked a sofa/loveseat yet but the construction work is finished and the tile is being installed.  I’ll post real pictures when it’s all done!

Have a great weekend!!

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] I had the pleasure of helping a church update their bathrooms.  I shared the plans and renderings here.  Just for a recap, this was the […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply